Tarihçe

4 Temmuz 1995 tarihinde 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Marmara Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Okulumuz, Türkiye'de Finans alanında eğitim veren ilk 4 yıllık okuldur. İlk öğrencilerini 1996 ÖYS sınavı ile alan Yüksekokul, 1998 yılından bu yana öğrenci kabulünü gene ÖYS sınavı ile ancak bölüm bazında yapmaktadır. İlk mezunlarını 2000 yılında veren Okulumuz, her yıl bölüm bazında, ortalama 50 öğrenci almaktadır.

Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu (BSY), Bankacılık, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, ve Aktüerya olmak üzere 4 bölümde öğretim veren Yüksekokul, sektöre teorik ve uygulamaya dönük bilgilere sahip nitelikli uzmanlar ve yönetici adayları yetiştirmektedir. Bölümlerde genel olarak ilk iki yıl temel dersler (ekonomi, maliye, işletme, matematik ve hukuk gibi), son iki yıl ise bu derslere ilaveten sektörel uzmanlık dersleri verilmektedir. Bu nedenle de, dersler alanlarında söz sahibi seçkin bir akademik kadronun yanısıra, finans sektörünün deneyimli uzmanlar tarafından da verilmektedir.

Temel görevi bilim üretmek ve eğitim yapmak olan Yüksekokulda, verimliliğin ve rekabetin temeli olan takım çalışması ruhu ve bilincini yerleştirebilmek için 6.sömestrde proje ödevi ve araştırma tekniklerine uygun, bilgi tarayarak, derleyerek bilimsel araştırma yapma ve yazma teknik ve alışkanlığını kazandırabilmek için ayrıca uygulamalı çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca, mezun olmadan önce sektörü tanımaları, sahip oldukları bilgilerini sektörde kullanarak eksiklerini tespit etmeleri ve sektörle ilişkilerini geliştirebilmeleri için, öğrenciler isteğe bağlı olarak staj yapabilirler.

Finans sektöründeki artan rekabet iyi seviyede bir yabancı dil bilmeyi zorunlu hale getirmiştir. Kurulduğundan bugüne İngilizce eğitimine büyük önem veren Yüksekokulda, 2001 yılından itibaren, 1 yıllık İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Bu uygulama ile Yüksekokulumuzda öğretim 4 yıldan 5 yıla çıkmıştır.

Bu sayfa Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu tarafından en son 14.03.2020 15:09:58 tarihinde güncellenmiştir.